Ako umeš da napraviš sendvič, umeš i Android aplikaciju

Za sve kreativne i inovativne ljubitelje Android aplikacija Telenor i Samsung otvaraju konkurs Dobre stvari za najbolje Android aplikacije. Uslov za učešće nije tehničko znanje već samo želja i dobre ideje, zahvajujući jednostavnoj platformi uz pomoć koje takmičari prave aplikacije.

U tri glavne kategorije žiri će nagraditi najbolja rešenja sa najnovijim Samsung uređajima: Smart televizorima, tablet računarima i pametnim telefonima. Za one koji imaju dobre ideje ali ne i želju da zaista prave aplikacije Telenor je pripremio nagrade iz svog portfolija usluga.

Zahvaljujući platformi za kreiranje aplikacija koja će biti dostupna samo preko portala Dobre stvari, mogu se takmičiti i oni koji već imaju iskustva u pravljenju aplikacija, kao i oni koji ne poseduju posebne veštine u ovoj oblasti. U zavisnosti od toga moguće je odabrati zahtevniji i komplikovaniji ili jednostavniji način pravljenja aplikacija koji podrazumeva samo kombinovanje postojećih opcija (prevlačenje i slaganje željenih elemenata). Sve odobrene aplikacije će automatski biti uključene u konkurs, objavljene i dostupne za preuzimanje i ocenjivanje.

Oni koji nemaju afiniteta za pravljanje aplikacija ali imaju dobre ideje mogu da šalju svoje ideje za aplikacije u tekstualnoj formi. Deset najboljih ideja biće nagrađene Telenorovim muzičkim uslugama a najbolja među njima biće pretvorena u aplikaciju.

Takmičari se mogu nadmetati u sledećim kategorijama: najbolje adaptiran vebsajt, najbolje dizajnirana aplikacija, najbolja aplikacija po oceni korisnika, najbolja ideja za aplikaciju.

Platforma se može koristiti samo preko portala Dobre stvari i jedini uslov je da takmičar bude registrovan na portalu, ali ne mora biti Telenorov korisnik.

Konkurs će trajati tri meseca, od 17. januara do 17. aprila 2013. i otvoreno je za sve građane Srbije starije od 16 godina.

Više informacija o samom takmičenju naći ćete na internet strani www.dobrestvari.rs.

Ukratko o autoru

Aleksandar Petković radi kao Digital Strategic Planner u digitalnoj agenciji Initiative FB. Svoje znanje često deli i sa učesnicima na konferencijama u regionu, gde je držao predavanja o različitim konceptima mobilnog marketinga. Neke od njih su Mobile Monday, E-Trgovina, biZbuZZ, Internet Hungary itd. Vodi radnu grupu za mobilni marketing pri IAB Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.